Projecten

Home / Projecten

Projecten

Bouw van een Rookgasreiniging

Dit project is opgeleverd in 2016 en betrof de bouw van een rookgasreiniging voor een Crematorium.

De Rookgasreiniging heeft als doel om de stofdeeltjes, kwik en geurstoffen etc. te verwijderen uit de rookgassen. De gassen worden afgekoeld en gereinigd waarna deze de schoorsteen verlaten.  De hele besturing (E&I) is ontworpen en gebouwd door Enovent B.V.  De machines zijn onder supervisie van Enovent B.V. gebouwd en geplaatst.
Het project is in maart 2016 opgeleverd en werkt naar behoren.


Ontwerp en bouw van websites

Enovent B.V. heeft voor twee non-profit organisaties een website gebouwd. Het proces betrof de ontwikkeling van de content en de menustructuren. Het ontwerp van de website alsmede ook het CMS systeem. De website is aangepast op de organisaties waardoor verschillende afdelingen onafhankelijk hun eigen stukje kunnen inrichten. Het opleiden van de gebruikers maakte deel uit van de opdracht. Het doel is dat na de oplevering de organisatie zelfstandig de website kan onderhouden.

Sportvloer Testmachine

Ontwikkeling van de besturing voor een sportvloer testmachine. Hiermee kunnen allerhande sportvloeren waaronder kunstgras worden getest.
De besturing van deze machine is uitgevoerd met een PLC S7 waarbij meteen asynchrone aandrijving gewichten over een testmat worden gereden. De gewichten en het aantal testbewegingen bepalen de gemeten slijtvastheid. De testen worden volgens een internationale standaard uitgevoerd.
Dm.m.v. een kleine HMI kunnen het aantal testbewegingen worden ingesteld alsmede ook de testsnelheden.